HTML

Ami tetszik...

A fenti mottó serdülő- és korai ifjúkorom egy meghatározó személyétől, Bindes Ferenc atyától, Feri bácsitól származik. A blogban is főleg idézetek sorakoznak majd. Engem ismerhetsz meg belőlük. Hogy mi szép, és mi fontos számomra. Saját szavaim helyett többnyire művészekével kifejezve.

Friss topikok

2010.03.24. 07:03 nbence

A hét parancsszó

Rakodás közben váratlanul előkerült néhány apróság, amit egy olyan tanártól kaptunk útravalóul utolsó óránkon, aki maradéktalanul teljesítette az Ismerős Arcok dalából ismert "dolgát": "A tanító dolga, hogy tanítson, a lelkemen valamit javítson". Ritka érték ez, köszönet érte biológiatanáromnak, Somogyi Csilla tanárnőnek.
Bizony azt is meg kell valljam, hogy mostanáig, amíg e bejegyzés megírása előtt rákerestem volna, nem tudtam, ki e gondolatok szerzője. Ennek megtudása pedig rádöbbentett, mennyire megfeledkeztem az utóbbi években egyről az általam legkedveltebb költő-előadó-gondolkodók közül, Ákosról. A videó pedig rátett még egy lapáttal, újabb szeretett és tisztelt művész, Kaszás Attila megjelenésével.
Álljon hát itt, amit találtam:


Ákos: A hét parancsszó - avagy az angyalok fegyverei
(A Törvények szerint élni: maga a Szabadság)

1.
Szeresd az Istent, teremtődet, égnek és Földnek urát. Tudd, hogy teremtmény vagy és legyél hálás,hogy itt lehetsz, szeretni mindeneket. Szíved a tömérdek szépségbe úgyis belészakad.
EZ A SZERETET PARANCSSZAVA.

2.
Legyél gyenge és tűrj. Hatalmas erőd ettől növekszik. Soha ne mutasd, soha ne használd, soha ne pusztíts. Szabad vagy: emeld fel magad, emeld fel a Földet.
EZ AZ ERŐ PARANCSSZAVA.

3.
Nincs megismerés. Nincs tökéletesség. De a megismerés és a tökéletesség vágya mindenkinek kötelező. Nincs találás, csak keresés van. De kutatni és tanulni kell: nyújtózni kell a Fény felé.
EZ A BÖLCSESSÉG PARANCSSZAVA.

4.
Új és tiszta légy, minden nap: ne tűrd a bűnt és a mocskot. Számoltasd el magad. Ne emlékezz és ne felejts. Karnyújtásnyi körben felelős vagy a világért, önmagadért és önvalódért.
EZ AZ ERÉNY PARANCSSZAVA.

5.
Most kell élned. Most élned kell. Hited az ős-eredet gyökerén növekszik, ha hagyod. Hagyd hát. A Férfi az istent keresse, a Nő az Istent kereső Férfit.
EZ A HIT PARANCSSZAVA.

6.
Egyetlen igazság van. Nincsenek nézőpontok. Ne pazarold kiszabott idődet: tudván tudd a Teremtés törvényeit, és ne harcolj ellenük. Tanulj meg örülni korlátaidnak.
EZ AZ IGAZSÁG PARANCSSZAVA.

7.
Szárnyalj szabadon: lázadj és élj. Keresd a szerelmet, serkentsd alkotásvágyadat. Ne félj semmitől. Menj el a szakadék széléig. Add magad, olvadj fel: teremts.
EZ A SZERELEM PARANCSSZAVA.

A Hét Parancsszó egyetlen hanggá olvad össze:
SZERESS.

Miután a talált videó beágyazása pont le van tiltva, csak azt tudom ajánlani, nézzétek meg itt.

Szólj hozzá!

Címkék: ákos hit élet gondolat


A bejegyzés trackback címe:

https://nbence.blog.hu/api/trackback/id/tr131864235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása